|
|
|
|
|
|
|
|
|

Werken met brood

APERITIEFHAPJES MET BROOD

-Javanais met gerookte zalm en gerookte heilbot (foto hieronder)

Benodigdheden:spinaziebladeren, 1 citroen, 250 gram zachte boter, 200 gram zure room, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel gehakte bieslook, 1 eetlepel gehakte dille, zout, peper, gerookte zalm, gerookte heilbot,  boterhammen van een rechthoekig plaatbrood.

Laat de spinaziebladeren een half minuutje in kokend water blancheren. Laat ze uitlekken en droog ze af met keukenpapier. Pers de citroen uit Doe de boter, de zure room, de mosterd, het citroensap en de kruiden  in een kom en meng alles zorgvuldig door elkaar.

Neem een vierkante of rechthoekige schotel en leg een laagje filmfolie op de bodem en de zijkanten. Verwijder de korst van de boterhammen en leg een boterham op de filmfolie. Smeer een laagje van de botermengeling op de boterham. leg een laagje gerookte heilbot hierop, vervolgens de spinaziebladen, dan een laagje gerookte zalm, opnieuw botermengeling, boterham. Ga zo verder en eindig met gerookte zalm van boven. Zorg dat alles goed op elkaar is aangesloten. Laat dit een nacht goed opstijven in de koelkast.

Stort de javanais op een schotel en verwijder de filmfolie. Snijd alles in blokjes. Tip: steek eerst een cocktailprikkertje door de javanais en snijd hem dan met een electrisch mes, zo verkom je dat de javanais uiteen valt.

Dit kan ook dienen als koud voorgerecht wanneer je de javanais in schijven snijdt

Smakelijk